Consult

Voor wie?

Voor ouders van kinderen die naast dat ze (hoog)gevoelig zijn ook een duidelijke sterke wil hebben. Je bent al enigszins bekend met hooggevoeligheid en houdt al zoveel mogelijk, voor zover dat kan, rekening met de gevoelige aard van je kind. Desondanks zijn er nog behoorlijk wat situaties waar je tegenaan loopt. Je merkt soms dat je op eieren loopt en – al zul je het niet snel willen toegeven – je vindt het af en toe gewoon écht niet meer leuk.

Er is te vaak sprake van spanning en stress. Je snakt naar meer rust, naar minder gedoe en graag een beetje meer gezelligheid in huis. Dat dingen weer wat soepeler gaan, dat er minder driftbuien zijn en dat er minder strijd is.

Mogelijk zijn er ook problemen op de kinderopvang of loopt je kind op school tegen dingen aan. Wellicht overweeg je om je kind te laten onderzoeken, of er niet echt iets ‘mis’ is. Ook dan kan een consult verhelderend werken; laten we kijken of er wellicht sprake is van overprikkeling of onderprikkeling – ondervoeding van de juiste prikkels. Met een andere aanpak en praktische handvatten, zul je al snel verandering bij je kind opmerken. 

Wat kun je verwachten?

Tijdens een consult gaan we samen kijken naar wat er nu eigenlijk precies gebeurt, bij je kind en bij jou / jullie. We gaan onderzoeken hoe het gedrag dat je kind laat zien te verklaren is, als je er naar kijkt vanuit het perspectief van de combinatie gevoeligheid & wilskrachtig zijn. 

Vaak reageren we namelijk alleen op het ‘lastige’ gedrag dat je kind aan de buitenkant laat zien, terwijl, als je kijkt naar wat er vanbinnen bij je kind gebeurt, je waarschijnlijk héél anders zou reageren. Dan blijkt het gedrag veel meer ‘logisch’ en ontstaat er ruimte. Ruimte om met milde ogen te kijken en de behoeftes van je kind te zien, te erkennen en serieus te nemen. En ruimte om zelf minder van slag te raken door de vaak behoorlijk heftige emoties en intensiteit van je kind.

Ik leer je te zien én voelen wat er nodig is, voor je kind, voor je gezin en zeker ook voor jezelf. Je krijgt concrete handvatten, inzicht in situaties die je nu als ‘lastig’ ervaart en je zult veel meer regie gaan ervaren. Zodat jij weer die ouder kunt zijn die óók in je zit. En zodra je kind beter in zijn vel zit, zich gezien voelt, kunnen de mooie kwaliteiten van je kind de ruimte krijgen en zul je zien dat je kind opbloeit. En jullie ook 😉

“Coaching sessies bij Angelique zijn als een warm bad vol her- en erkenning. Eindelijk iemand die ons begrijpt zonder te oordelen. Angelique heeft ons veel inzicht gegeven en handvatten die wèl werken. Maar het belangrijkste is dat ze ons inzicht heeft gegeven in de schoonheid en kracht van leefhonger en voluit leven!”

Evita,
moeder van dochter (5)

Praktisch

Ouders raad ik altijd aan om samen te komen, maar mocht dit niet mogelijk zijn, kun je uiteraard ook alleen terecht. Het is niet nodig om je kind mee te nemen naar het consult. Verder is het mogelijk om van tevoren even telefonisch contact te hebben, om jullie situatie en specifieke vragen kort voor te bespreken. Een dergelijk gesprek is uiteraard gratis.

Na een eerste consult plannen we altijd een tweede consult in voor over een week of 3. Hierdoor hebben jullie de tijd om met alle inzichten en handvatten aan de slag te gaan en te ervaren wat een verschil dit al maakt. Het vervolgtraject gaat uiteraard in overleg. Soms is een intensiever tweewekelijks traject het meest passend, soms een meer vinger-aan-de-pols traject van eens in de zoveel weken. 

Kosten & mogelijkheden consulten

Het uurtarief dat ik hanteer is €90,− inclusief btw. Een consult duurt standaard anderhalf uur en kost derhalve €135,−. (Mocht er meer of minder tijd nodig zijn, factureer ik deze per kwartier.) 

ONLINE CONSULT: Comfortabel vanuit je eigen huis, flexibel in te plannen. Zowel overdag als in de avonduren, vanaf pakweg 20.30 uur. Ik werk met Google Meet. 

LIVE CONSULT BINNEN: Deze vinden plaats in Het Coachhuis Delft-Zuid, Marshallaan 2, 2625 GZ in Delft. Deze locatie is goed bereikbaar en er kan op eigen terrein gratis geparkeerd worden. Alleen geopend tijdens kantooruren, van 9.00 uur tot 17.30 uur.

LIVE CONSULT BUITEN: Het is ook mogelijk om in plaats van elkaar in het coachhuis te spreken, het consult in de buitenlucht te houden. Bijvoorbeeld door samen een wandeling door het Delftse Hout, het Bieslandse Bos of de Heemtuin te maken.