Workshop Gevoelig kind Sterke wil: van Strijd naar Samen – oktober

Voor wie?

Voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd of ietsje jonger. Jullie kind is duidelijk gevoelig en heeft een sterke wil. En dat komt er flink intens uit. De gezelligheid in huis is vaak ver te zoeken en soms weet je niet meer wat je doen moet. Boos worden helpt niet, negeren helpt niet, lief helpt niet en pick your battles ook al niet meer. Je hebt steeds vaker het gevoel dat jouw ouderschap bestaat uit nee-zeggen en politieagent spelen. Je baalt van alle gedoe en alle strijd. 

Het commentaar en de goedbedoelde adviezen van de buitenwereld zijn behoorlijk frustrerend en helpen niet. Integendeel. Je voelt je daardoor alleen maar nog eenzamer, worstelend met hoe je nu toch het beste kunt omgaan met dit pittige, dwarse eigengereide gedrag van je kind. 


Angelique van der Mast

Herkenning

Je bent niet de enige, je kind is niet de enige. Doordat we met een groep van zo’n 10 tot hooguit 12 ouders zijn, is er veel ruimte voor herkenning. Jouw verhaal voor anderen, situaties van de anderen voor jou. Je hoeft je niet bezwaard te voelen over het gedrag dat je kind laat zien. Je hoeft je niet te verantwoorden tegenover ‘de buitenwereld’ en je hoeft even niets uit te leggen. Wij snappen je. 

Erkenning

Er is begrip voor jou, voor je kind. En we weten allemaal hoe lastig het is. Gevoelige, wilskrachtige kinderen zijn enorm leuk en een aanwinst, maar dat het pittig is om deze kinderen op te voeden en te begeleiden staat buiten kijf. Erkenning dat het pittig is en dat het normaal is dat je er soms knettergek van wordt, geeft lucht. En ruimte. 

Inzichten

We gaan kijken naar verklaringen voor het soms heftige gedrag dat onze kinderen laten zien. We gaan oefenen met het écht zien, het omgaan met dit heftige gedrag en we gaan ontdekken en ervaren wat we zelf kunnen doen. Zodat we ons minder overgeleverd voelen aan de buien van onze kinderen en we meer regie ervaren. En als we begrijpen waarom ons kind doet wat het doet, voelen we veel meer mildheid naar het kind. Er zal er meer rust, ontspanning en verbondenheid ontstaan. Want verbinding, daar zijn deze kinderen éxtra goed in.

Praktische tools

Geen lijstjes van kenmerken of powerpoints met theorieën. Het is een workshop en we gaan ook echt aan de slag. Praktische tools om gelijk thuis in te kunnen zetten. Geen trucjes, geen oppervlakkige tips. Met de inzichten waaróm je kind doet wat het doet en de praktische tools om hiermee om te gaan, vanuit verbinding, kun je die middag thuis gelijk het verschil gaan maken. En het verschil gaan merken 😁

Liefde

Lekker zoetsappig, maar je zult weer meer liefde voelen. Er is niks mis met je kind, je faalt niet als ouder. De workshop is als een warm bad waardoor je met warmere, liefdevollere ogen naar je kind en zeker ook naar jezelf kunt kijken. Zodat je met een klein huppeltje in je tred, vol goede moed, naar buiten kunt wandelen.

Wat gaan we in de workshop concreet doen?

We gaan:

herkennen wanneer en waaróm er strijd ontstaat

ontdekken wat oplopende spanning met je kind doet

leren hoe je strijd kunt voorkomen, zónder op eieren te hoeven lopen

ervaren hoe je weer verbinding kunt maken

Op naar meer REGIE,
meer SAMEN ipv STRIJD,     

Met meer ONTSPANNING
en veel meer PLEZIER.

Kosten

De ochtendworkshop kost € 95,– per persoon, inclusief btw.
Koffie, thee en wat lekkere versnaperingen zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen.

Locatie van de workshop

De workshop vindt plaats op de zolder van de Hooiberg van Stadsboerderij en waterspeeltuin BuytenDelft aan de Korftlaan 3A, 2616 LJ in Delft. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid aanwezig.