Workshop ‘Het Jonge Gevoelige Kind met een Sterke Wil’

Voor wie?

Voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd of ietsje jonger. Jullie kind is duidelijk gevoelig en heeft een sterke wil. Hier houden jullie al rekening mee, voor zover dat mogelijk is of lukt. Maar soms baal je van al het ‘gedoe’; dat er nooit eens iets vanzelf lijkt te gaan. Ook ben je de strijd beu. De gezelligheid in huis is soms ver te zoeken en af en toe weet je niet meer wat je doen moet. Ook het commentaar en de goedbedoelde adviezen van de buitenwereld zijn behoorlijk frustrerend en helpen niet. Integendeel. Je voelt je daardoor alleen maar meer eenzaam, worstelend met hoe je het gedrag van je kind nu toch het beste kunt aanpakken.

Wat kun je verwachten?

Herkenning: Je bent niet de enige, je kind is niet de enige. Doordat we met een groep van zo’n 6 tot hooguit 10 ouders zijn, is er veel ruimte voor herkenning. Jouw verhaal voor anderen, situaties van de anderen voor jou. Je hoeft je niet bezwaard te voelen over het gedrag dat je kind laat zien. Je hoeft je niet te verantwoorden tegenover ‘de buitenwereld’ en je hoeft even niets uit te leggen. Wij snappen je. 

Erkenning: er is begrip voor jou, voor je kind. En we weten allemaal hoe lastig het soms is. Gevoelige, wilskrachtige kinderen zijn enorm leuk en een aanwinst, maar dat het pittig is om deze kinderen op te voeden en te begeleiden staat buiten kijf. Erkenning dat het pittig is en dat het normaal is dat je er soms knettergek van wordt, geeft lucht. En ruimte. 

Inzichten: We gaan kijken naar verklaringen voor het soms heftige gedrag dat onze kinderen laten zien. We gaan oefenen met het écht zien, het omgaan met dit heftige gedrag en we gaan ontdekken en ervaren wat we zelf kunnen doen. Zodat we ons minder overgeleverd voelen aan de buien van onze kinderen en we meer regie ervaren. En als we begrijpen waarom ons kind doet wat het doet, voelen we veel meer mildheid naar het kind. Er zal er meer rust, ontspanning en verbondenheid ontstaan. Want verbinding, daar zijn deze kinderen éxtra goed in.

Handvatten: praktische tools om gelijk thuis in te kunnen zetten. Het verschil is gelijk te merken; je merkt dat het werkt. Opgeleid door Janneke van Olphen, grondlegster van de combinatie Hooggevoelig & Strong-Willed, maak ik onder andere gebruik van het model van de Innerlijke Familie. 

Liefde: lekker zoetsappig, maar je zult weer meer liefde voelen. De workshop is een warm bad waardoor je met warmere, liefdevollere ogen naar je kind en zeker ook naar jezelf kunt kijken. Zodat je met een klein huppeltje in je tred, vol goede moed, naar buiten kunt wandelen.

Wat gaan we in de workshop concreet doen?

We gaan:
      >  kijken naar hoe de combinatie hooggevoelig met een sterke wil werkt
      >  begrijpen wanneer en waaróm er strijd ontstaat
      >  ontdekken en ervaren wat oplopende spanning en overprikkeling met je kind en met jou doet 
      >  leren hoe je dit bij je kind en bij jezelf kunt herkennen en voorkomen.
      >  voelen hoe je er kunt zijn voor je kind

      Je kunt hier de flyer van de workshop als pdf bestand downloaden.

Wanneer kun je aan deze workshop deelnemen?

Zaterdag  
11 sept 
9.30 – 16.00
Vrijdag  
8 okt 
9.30 – 16.00
Zaterdag  
6 nov
9.30 – 16.00
Zaterdag  
11 dec
9.30 – 16.00
 

Kosten

De workshop kost €150,– per persoon, inclusief btw.  Koffie, thee en wat lekkere versnaperingen zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen. Deze dagworkshop is inclusief biologische lunch van stadsboerderij Buytendelft.

Locatie van de workshop

De workshops vinden plaats op de zolder van de Hooiberg van Stadsboerderij en waterspeeltuin BuytenDelft aan de Korftlaan 3A, 2616 LJ in Delft. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Voor meer informatie over stadsboerderij BuytenDelft zie:

baby goat

Informatie in verband met Corona / Covid-19

De ruimte in de Hooiberg van BuytenDelft is ruim genoeg om de 1,5 meter tussen deelnemers te kunnen waarborgen. Maximaal kunnen hierdoor 6 tot 8 personen deelnemen, afhankelijk van de samenstelling van de groep, waarbij personen uit één huishouden geen 1,5 meter afstand hoeven te bewaren.
Uiteraard zorg ik voor desinfectiemiddel voor de handen en ventileren we de ruimte met regelmaat. Voor de zekerheid zijn er ook dettol-doekjes aanwezig voor het desinfecteren van materialen die we mogelijk gebruiken.

Conform de richtlijnen van het RIVM kun je niet aan de workshop deelnemen als jij of iemand in je huishouden klachten heeft die zouden kunnen duiden op Corona. Zie hiervoor de ‘corona-clausule’ in de aangepaste algemene voorwaarden.

Ik heb ervoor gekozen de workshop niet online aan te bieden. Wél bied ik de individuele consulten online aan, meer informatie vind je hier. Gelukkig kun je ook nog voor een individueel consult bij me terecht in het Coachhuis, volledig Corona-proof. Of, heel gezond, al wandelend door het Delftse Hout of Bieslandse Bos.

Persoonlijk Consult

Mocht je jullie situatie graag individueel willen bespreken, kun je uiteraard ook een afspraak maken voor een persoonlijk (online) consult. Meer informatie vind je hier: