Terugkomdag zondag 19 november in Vught

 

 

 

 

Terugkomdag

Vught

 Zondag
19 november 2023

   Een dag als een warm bad, omringd door gelijkgestemden. Met véél herkenning en niemand die opkijkt van de intensiteit van jouw kind. Want we hebben er allemaal ook ‘zo eentje’ thuis. Wij snappen je.

Informatie volgt


Een dag met gelijkgestemden, met veel herkenning, in een fijne setting. De basis ligt er al, jullie hebben de kennis en veel ervaring met ‘oefenen’. Nu de verdieping en de nuances, voor een nog betere afstemming met je kind.   

We richten ons niet per sé op ouders van hoogbegaafde kinderen, maar focussen echt op de ervaring van over- en onderprikkeling.

Uiteraard ben je van harte welkom als je kind (vermoedelijk) hoogbegaafd is. En ook als je hier nog nooit over nagedacht hebt. 

Jullie zijn van harte welkom!

Over deze terugkomdag

Voor ouders van gevoelige, intense kinderen met een sterke wil die al eerder een workshop hebben gevolgd. 

Groepsgrootte: 
16 tot 20 deelnemers, afhankelijk van verhouding koppels versus individuele deelnemers

Trainers:

Ilse Hartman

Angelique van der Mast

Kosten (inclusief btw):
per persoon € 
per koppel    € 


Bij de prijs inbegrepen:

Koffie & thee, lekkere versnaperingen, lunch,
hand-outs, gelach, een paar tranen, ontspanning, een wandeling in het bos

Tijd: 

Locatie: 
’t Jagershuis op landgoed Bleijendijk in Vught 

Herkenning

Je bent niet de enige, je kind is niet de enige. Doordat we met een groep van zo’n 14 tot hooguit 16 ouders zijn, is er veel ruimte voor herkenning. Jouw verhaal voor anderen, situaties van de anderen voor jou.
Je hoeft je niet bezwaard te voelen over het gedrag dat je kind laat zien. Je hoeft je niet te verantwoorden tegenover ‘de buitenwereld’ en je hoeft even niets uit te leggen. Wij snappen je. 

Inzichten & handvatten

We gaan kijken achter het ‘lastige’ gedrag, waardoor het gedrag logischer wordt en daardoor voorspelbaar. Voorspelbaar is fijn, geeft meer regie. We leren je over het emmertje van je kind, hoe je dit op andere manieren én op tijd kunt leegkieperen. We gaan ervaren hoe overprikkeling en onderprikkeling samenhangt, hoe je beide herkent en wat je kunt doen om onderprikkeling én overprikkeling vóór te zijn.

Frisse moed 

Waar je je nu soms overgeleverd voelt aan de onvoorspelbare buien van je kind (en…. oh…. soms ook van jezelf…) zul je meer regie gaan ervaren. Het hoeft niet te gaan zoals het nu gaat. We gaan ervaren ‘hoe het past en klopt’ in plaats van te volgen ‘hoe het hoort’. En je krijgt de ruimte om te voelen wat jíj nodig hebt. En je zult weer ervaren hoe leuk je kind eigenlijk óók is. Dat geeft weer frisse moed. Mét een klein huppeltje 😁