Terugkomdag zondag 19 november in Vught

Gevoelig kind Sterke wil Hoogbegaafd onderprikkeling

Je hebt eerder een workshop bij ons gevolgd ( of een aantal consulten gehad) en bent al een tijdje aan het ‘oefenen’. Je herkent steeds beter wanneer het emmertje van je kind op overstromen staat en je ziet steeds beter wat er bij je kind vanbinnen gebeurt. Je herkent en begrijpt de intensiteit, in het voelen, in het zijn, in de tíg stappen vooruit denkend. Je ziet de lastige situaties aankomen en je weet nu wat te doen. Dat gaat vaak goed en soms zit er naast. Achja 🙂 Ook in het afstemmen op je kind lukt het je steeds beter om de juiste woorden te vinden en vanuit het gevoel – in plaats van als een ’trucje’ – te verbinden. 

Je voelt zéker meer verbinding en kunt steeds beter en eerder het contact weer terugvinden. De driftbuien en woedeaanvallen zijn afgenomen en eigenlijk, als je er zo even over nadenkt, gaat het best wel goed bij jullie thuis. Maar het blijft aanpoten. Poeh, het is nog steeds behoorlijk intens. Tijd voor verdieping en nuance, tijd voor een terugkomdag!


Een dag met gelijkgestemden, met veel herkenning, in een fijne setting. 

De basis ligt er al, jullie hebben de kennis en veel ervaring met ‘oefenen’. Nu de verdieping en de nuances, voor een nóg betere afstemming met je kind vanuit verbinding met jezelf.  

We richten de Terugkomdag zó in dat deze dag is afgestemd op wat jullie nodig hebben. Weer gevouwen rondom de situaties die jullie zelf van tevoren inbrengen, aangevuld met diepgaandere kennis rondom intense kinderen. Niet via lijstjes of saaie powerpoints, maar met de voeten in de klei. De échte shit 😉 Maar dan schoon, warm en knus, mét lekker eten en in een fijne omgeving. We laten jullie weer naar huis gaan met een hele berg moed en hervonden vertrouwen, in je eigen kunnen en in je kind. Want, oh, wat hebben ze dát van je nodig. 

 

Jullie zijn van harte welkom!

Over deze terugkomdag

Voor ouders van gevoelige, intense kinderen met een sterke wil die al eerder een workshop hebben gevolgd. 

Groepsgrootte: 
14 tot 18 deelnemers, afhankelijk van verhouding koppels versus individuele deelnemers

Trainers:

Ilse Hartman

Angelique van der Mast

Kosten (inclusief btw):
per persoon € 100,–
per koppel    € 150,–


Bij de prijs inbegrepen:

uitgebreide lunch en lekkere versnaperingen

Tijd: 
10.30 tot 15.00 uur

Locatie: 
’t Jagershuis op landgoed Bleijendijk in Vught 

Herkenning

Je bent niet de enige, je kind is niet de enige. Doordat we met een groep van zo’n 14 tot hooguit 18 ouders zijn, is er veel ruimte voor herkenning. Jouw verhaal voor anderen, situaties van de anderen voor jou.
Je hoeft je niet bezwaard te voelen over het gedrag dat je kind laat zien. Je hoeft je niet te verantwoorden tegenover ‘de buitenwereld’ en je hoeft even niets uit te leggen. Wij snappen je. 

Inzichten & handvatten

We gaan kijken achter het ‘lastige’ gedrag, waardoor het gedrag logischer wordt en daardoor voorspelbaar. Voorspelbaar is fijn, geeft meer regie. We leren je over het emmertje van je kind, hoe je dit op andere manieren én op tijd kunt leegkieperen. We gaan ervaren hoe overprikkeling en onderprikkeling samenhangt, hoe je beide herkent en wat je kunt doen om onderprikkeling én overprikkeling vóór te zijn.

Frisse moed 

Waar je je nu soms overgeleverd voelt aan de onvoorspelbare buien van je kind (en…. oh…. soms ook van jezelf…) zul je meer regie gaan ervaren. Het hoeft niet te gaan zoals het nu gaat. We gaan ervaren ‘hoe het past en klopt’ in plaats van te volgen ‘hoe het hoort’. En je krijgt de ruimte om te voelen wat jíj nodig hebt. En je zult weer ervaren hoe leuk je kind eigenlijk óók is. Dat geeft weer frisse moed. Mét een klein huppeltje 😁